Cincinnati

Cincinnati

Staden utsågs som en toppdestination för resor år 2018 av New York Times. Men det är inte bara experter på resor som ser charmen med Cincinnati. Det här är en av Ohios bästa städer och den bjuder på många fina aktiviteter för alla åldrar. Det finns kulturella upplevelser som till exempel musik. Cincinnatis Music Hall har renoverats för flera hundra miljoner kronor och är väl värd ett besök om du tycker om klassisk musik.

I Cincinnati ska du äta chili

Cincinnatiborna älskar sin chili. De äter den på korv såväl som med spagetti. Det här är en del av livet och något som du bör uppleva då du reser till Ohio. Om du får en hot dog i en coney med ost så kommer det också att vara chili på korven. Samma sak på spagettin som kallas för 3-way.

Klappa hajar på Newport akvariet

I Ohio så tycks de gilla akvarium skarpt. Det finns ett riktigt fint akvarium i Cincinnati. Här kan du få klappa hajar och rockor. Du behöver inte oroa dig. Det rör sig inte om sorter som kan vara farliga för dig. Det finns också en bro som löper över delen med hajar. Där kan du gå ovanför och se ner på hajarna. Det här är en utställning som passar alla åldrar och som bör bokas in under ett besök i staden.

Åk världens längsta bergochdalbana

På Kings Island så finns världens längsta bergochdalbana av trä. Det finns fler galna åkturer på detta nöjesfält som är ett måste om ni befinner er i närheten under varmare månader. Banshee är världens längsta inverterade bergochdalbana. Ni kan också ge er på Mystic Timbers för att susa omkring i luften över skogen. Då blir det ju naturupplevelse och häftigt åk på en gång.

Gå på den sjungande bron

Roebling Bridge är prototypen som gjordes för Brooklyn Bridge i New York. Den kallas för den sjungande bron. Det beror på det ljud som uppstår av däck då bilar kör över. När du går över bron så kommer du till norra Kentucky.

Drick amerikansk whiskey

Du kan passa på att dricka amerikansk whiskey, bourbon, när du är i norra Kentucky. På barer som New Riff Distilling så kommer du att få testa de sorter som tillverkas i denna region. Det finns fler barer med precis samma karaktär och så får du ju också chansen att uppleva Kentucky under din resa till Ohio.

Tillbaka till Cincinnatis äldsta bar

Väl tillbaka i Cincinnati så kan drickandet fortsätta. Arnold’s Bar & Grill är den äldsta i stan. Den har varit igång i 150 år! Där kan du dricka hemmagjord öl. Är den god? Det är en smakfråga men USA är inte direkt känt för att vara en fantastisk ölproducent. Som svensk så har du antagligen rätt så bra koll på vad som kan klassas som god öl så håll förväntningarna på en låg nivå så blir det bra.

Washington Park fontäner

Om det är en varm sommardag så ska du gå med barnen till Washington Park. Där finns det fontäner att se på eller springa i. Dessutom så spelas det musik och det kan bjudas på festivaler och andra event helt gratis.

Ta sig runt

Som i de flesta amerikanska städer så är en hyrbil att rekommendera. Om du hyr en bil i Cincinnati har du friheten att besöka de platser som faller dig in. Vi rekommenderar Hyrabil.net för att jämföra priser på hyrbilar.