Mat och dryck

Mat och dryck

I USA så är allt stort. Tallrikarna på restauranger är så stora att du kan undra hur du någonsin ska kunna äta upp det som finns på dem. Men det behöver du inte! Det är helt normalt att be om en doggie bag då du är klar med din måltid på en restaurang i Ohio. Det här gör de flesta och så kommer du att ha ett extra mellanmål med dig för nästa dags utflykter.

Det finns maträtter som är särskilda för Ohio. I Cincinnati så tycker folk om att äta korv med chili och ost. Om du befinner dig i Amish Country så kommer det vara en fried bologna som står högts upp på varje meny. Här är några tips på rätter som du bör beställa in då du sitter på ett matställe i någon av statens städer.

En corned beef sandwich

Corned beef är nötkött som kokas i saltvatten. Sedan så kan det malas ner och förvaras på burk. Det går att äta köttet som det är men det är också vanligt att steka det innan servering. I Cleveland så kommer du att hitta restauranger där det serveras corned beef sandwich. Det här är en smörgås med kött som har kryddats och som ofta toppas med annat som grönsaker.

Korv och ostsmörgås

I Ohio så tycker de också om att äta bologna korv. Det är populärt att äta korven med ost på en smörgås. Den här smörgåsen är mycket populär i Holmes, Wayne Counties och Tuscarawas. Den passar utmärkt till lunch men faktiskt också som enklare middag.

Goetta

I Cincinnati så kan beställa in Goetta till frukost. Det här är en maträtt med tyska rötter. Vi talar återigen om korv men nu tysk korv. Goetta gör dig mycket mätt så den kan vara en bra start då du ska ut på en lång dags äventyr i Ohio.

Glass i Ohio

Det finns flera kända glassmärken i Ohio. Om du ser Graeter’s Ice Cream så ska du beställa in en skopa eller två. Det här är riktigt god glass. Det är särskilt under sommaren som du kommer att finna glassbarer i stora och små städer. Fråga lokalbor om vilken som är den bästa för att hitta rätt.

Spagetti och cheddarost

I USA så gillar de sina makaroni med ost och i Ohio så kan du testa en rätt som består av nudlar, riven cheddar, chili och så lite kanel. Blandningen kanske låter lite märklig men i Cincinnati och andra Ohio-städer så är detta en favorit.

Korv med bröd och ost

Om du ser cheese conies så ska du veta att det i stort sett är vanlig korv med bröd fast med ost. Korvarna täcks med lök, senap, chili och så en massa ost. Kan passa bra då du är ute och upptäcker en stad och känner att det är tomt i magen. Efter denna korv så behöver ingen mat på flera timmar!

Ohio burgare i German Village

När du är i German Village så ska du gå till Thurmans café. Där kan du beställa in en Columbus burgare. Det här är en berömd restaurang som har setts på tv i olika sammanhang. Columbus burgaren är ett monster med både kött och skinka. Den kan vara svår att äta utan kniv och gaffel!

Snabbmatskedjor

Du kommer också att finna berömda snabbmatskedjor. Kanske ska du hoppa över den med ett gult M och istället testa Wendy’s. Beställ en påse pommes frites och doppa i ketchup. Precis som hemma fast i USA!

Vad ska du dricka?

I USA så ska du dricka läsk. Testa Root Beer för en helt ny smak. Det här är inte öl. Du kommer också att kunna dricka öl om du vill det men öl-kännare talar sig inte varma om amerikanska märken som Budweiser. En annan amerikansk läsk som du kan testa är Dr Pepper. Den är mycket populär i Ohio och ska helst drickas kall för rätt smak. På restauranger så kan du räkna med att läsken kommer i stora plastmuggar som du ibland kan fylla på helt gratis i en läskbar.

Att Ohios signature coctail inte är Long Island Ice Tea är kanske inte så svårt att gissa? Men att den är Bloody Mary är desto svårare trots att det finns en naturlig förklaring. Ohios officiella juice är nämligen tomatjuice, huvudingrediensen i drinken.

Bloody Mary - Mat och dryck
En Bloody Mary – Ohios officiella drink