Ta sig runt i Ohio

Ta sig runt i Ohio

I Ohio så kan du resa med tåg, buss eller bil. De största städerna har kommunala bussar men det är viktigt att förstå kulturen i USA när det gäller busstrafik. Ohio är verkliga USA och här är det alls inte lika självklart att ta bussen eller tåget som i New York. De flesta kör bil och lokala bussar kan vara mindre attraktiva att åka med.

Från flygplatsen till hotell

Om du ska resa från flygplats till hotell så ska du kolla om ditt hotell kan ordna med en shuttle. Det är en liten minibuss som kan ta flera passagerare som kommer samtidigt. Det är rätt så vanligt att hotell i Ohio hjälper till med transport från de stora flygplatserna och det till en mycket skälig kostnad. Ett annat alternativ är taxi vilket kan fungera bra om du inte behöver resa så långt från flygplats till hotell.

Med buss i Ohio

Det finns några större bussbolag som är välkända i USA. Ett av dessa är Greyhound som kör i flera stater och mellan många städer. Beroende på var i Ohio du vill landa så kan det vara så att du enbart kan ta buss till en större stad för att sedan åka vidare med taxi eller med hyrbil.

Längre sträckor med tåg

Det går att åka med Amtrak i Ohio men tågtrafiken är långt ifrån lika aktiv och välutvecklad som i Europa. Det går några linjer mellan de största städerna. Du kommer att finna tågstopp i Cleveland, Elyria, Sandusky, Toledo, och Alliance längsmed rutten som heter Capitol Limited route.

Capitol Limited tågen går varje dag mellan Washington DC och Chicago. Det här är en mycket trevlig resa genom Potomac dalen. Du kommer att se ut över Allegheny bergen och resan går via Pittsburgh.

Tågen är snabba och de har service såväl som mat. Det går att reservera plats för att sova i tåghytter. Om du åker under dagen så kan det vara kul att sitta i Sightseer Loungen där du kommer att se ut över allt det som rullar förbi utanför.

Lake Shore Limited går varje dag mellan Chicago, New York och Boston. Det här är en resa som tar dig förbi några av USAs vackraste vyer. Kliv ombord i Cleveland, Elyria, Sandusky, Toledo eller Bryan. Resan går förbi Lake Michigan och Lake Erie. Du kommer också att färdas vid Mohawk floden och Hudson floden.

Cardinal linjen går mellan New York och Chicago. Den går tre dagar i veckan men det finns planer om att köra ett tåg varje dag vilket kanske redan är verkligheten. Det här får du kolla på Amtraks hemsida. Tåget går vid Ohio floden och fortsätter till Indianapolis och sedan vidare till Chicago.

Tågresor är bekväma men det är viktigt att du tar reda på när tåget går. Det här kan du göra online eller via det hotell som du kommer att bo på. Boka biljett i förväg och se till att komma i tid till stationen. Nästa tåg kan vara sent på kvällen eller till och med nästa dag!

Från tågstationen så är det enkelt att ta en taxi vidare i staden. Du kan också promenera om du kommer fram till en central station och ditt hotell ligger nära.

Hyra bil i Ohio

Du får köra bil i Ohio med ditt svenska körkort. Om du ska hyra så kan du helt enkelt dyka in på en hyrbilsfirma i någon av de större städerna eller hämta bilen på flygplatsen då du kommer fram. Det kan vara smidigt att hämta bilen på flygplats och sedan lämna den på samma ställe då du åker hem igen. Det här beror förstås på hur länge du behöver bilen.

Det finns också hyrbilsfirmor som gör det möjligt att hämta bilen i en stad för att sedan lämna den i en annan. Det kan vara ett bra val om du tänker köra vidare från Ohio till andra stater och sedan vill flyga tillbaka från en annan stad.