Columbus

Columbus

Ohios huvudstad heter Columbus. Den har omkring 900 000 invånare. De första invånarna i Columbus var en grupp som på engelska kallades för Mound Builders. Under cirka 5000 års tid så byggde de jordhögar som var till för olika religiösa ändamål. Den vita mannen kom till mellanvästern i USA under 1600-talet. Staden fick då namnet Columbus efter upptäckaren Christoffer Columbus som då var mycket berömd.

Dagens Columbus är känd för flera olika saker. Här finns det till exempel ett mycket stort universitet och en amerikansk fotboll-skola. Ett av USAs bästa zoo ligger också i denna stad och det ska du inte missa då du reser till Columbus.

Ett tips är att hyra en bil i Columbus redan vid ankomst till flygplatsen. Då har du en helt annan frihet.

Besök akvarium och zoo

I Columbus så finns det ett mycket fint zoo och akvarium. Det här är en utflykt som du kan göra året om. Barn och vuxna ser charmen med att se exotiska djur på detta vis. Både zoo och akvarium sköts på ett mycket bra sätt. De är till för att utbilda, och de är med och bidrar till att utrotningshotade arter kan bevaras.

Om du kommer under sommaren så kan du till exempel få vara med om att mata en giraff. Du kommer nära djuren och kan få en guidad tur där du får veta så mycket mer. Det är lätt att förstå då engelskan som talas inte är snabb eller komplicerad.

Vid sidan om zoot finns Zoombezi Bay. Det är en vattenpark där barn och vuxna kan ha hur kul som helst. Det här passar förstås bäst under varma månader då en vattenpark kan kännas som ett måste under resan till USA.

Konst och trädgård

I Franklin Park Conservatory and Botanical Gardens så finner du ett otroligt vackert glashus. Här blandas konst med botanik på ett uppfriskande sätt. Trädgården har skulpturer och är en plats där det går att slappna av och bara njuta av livet en stund. Här finns det också en trädgård för barn där de små kan lära sig mer om växter och plantor på ett spännande sätt.

Museum

Det finns förstås också en hel del museer i Columbus. Ett som kan vara särskilt kul att besöka är American Museum of Natural History Dinosaur Gallery. Här finns det en massa spännande historia om de stora bestarna som en gång sprang fria på vår planet.

Sport

Du kan också se en massa matcher. Det är populärt med sport i Columbus och här finns NHL laget Columbus Blue Jackets hemmabas. Du kan också själv syssla med sport. Det finns gott om sporthallar och Lake Erie bjuder givetvis in till en massa roliga aktiviteter under sommarens varma månader.

Shopping

Om du är ute efter märken så ska du bege dig till Easton Town Center där det finns gott om butiker med amerikanska och utländska designers. Du kan också shoppa loss på Polaris Fashion Place. German Village är en populär destination för shopping, och i Short North Arts District så finns det butiker med konst.