Ta sig till Ohio

Ta sig till Ohio

Beroende på den flygplats som du flyger till i Ohio så kan det ta minst 9 timmar att komma fram. Om du finner ett direktflyg från Arlanda så kan du vara framme på 8 timmar och 45 minuter. Men många gånger så blir det tal om mellanlandningar för att få en billigare resa. Det går att hitta flyg till och från Ohio på mellan 3000 och 4000 kronor. När det är högsäsong så kan det bli mycket dyrare och olika veckodagar har olika taxor.

Flyga till Ohio

Om du kommer att mellanlanda så kan det bli både i Europa och i USA. Du kanske flyger till Köpenhamn eller till Amsterdam för att sedan byta till ett flyg som går till New York eller Chicago. Väl i USA så kan du flyga vidare till en av de flygplatser som finns i Ohio.

Det går också att ta tåg från stora amerikanska städer som New York och Chicago. Det här är inte svårt. Och kan vara ett billigare alternativ om du inte har något emot att släpa med dig bagage från flygplats till tågstation.

Det finns också bussbolag som erbjuder bekväma långdistansresor inom USA. Dessa kan du boka online från Sverige så att du har en biljett då du kommer fram.

Flyg till Cleveland Hopkins flygplatsen

Cleveland Hopkins internationella flygplats är ett bekvämt val då du flyger från Sverige. Om du finner ett direktflyg till denna flygplats så kan det vara att föredra. Det finns ett tåg, RTAs röda linje, som går direkt till Clevelands centrum från flygplatsen. Det tar inte mer än en halvtimme att komma fram.

Tåget går varje dag veckan lång. Det kostar 2,5 dollar att åka. Om du vill byta till annat tåg eller buss så kan du välja ett kort som inkluderar byten. Det finns också ett tågpass för 5,5 dollar som du kan använda hela dagen för alla tåg och bussar i staden. På flygplatsen så finns det automater där du kan köpa biljetter. Tappa inte bort biljetten när du har köpt den. Det dyker upp transitpoliser då och då för att kolla att du har en giltig biljett!

Andra flygplatser i Ohio

Det finns fler flygplatser i Ohio. En del kan du flyga till direkt från JFK och andra stora internationella flygplatser på östkusten. I Columbus finns John Glenn Columbus International Airport. Den flygplatsen hanterar över 3 miljoner passagerare per år. James M. Cox Dayton International i Dayton är också en större flygplats med många avgångar. Akron Canton Regional är mycket mindre men kan bli ett alternativ för inrikesflyg. Detsamma kan sägas om Cincinnatis Cincinnati Municipal Lunken Airport.

Med bil, buss och tåg från andra stater

Om du vill flyga till närliggande stater så är Pennsylvania i öster eller Indiana i väster möjliga alternativ. Från Pittsburgh så är det inte så långt till Cleveland och det går också att ta bussar eller köra vil vidare till Columbus. Cincinnati ligger närmre Indianapolis och Louisville. Detroit ligger på andra sidan om Lake Erie och kan vara ett val om du vill resa till Cleveland och inte har något emot några timmar i buss, bil eller tåg.

Det går att hyra bil vid alla stora flygplatser och det är inte svårt att köra i USA. Det är högertrafik precis som i Sverige och trafiken i Ohio är normalt sett ganska lugn. Det kan vara något att beakta om du vill flyga till en flygplats i närliggande stat och sedan köra vidare mot någon av städerna i Ohio.

Bästa årstiden att resa till Ohio

Den kallaste månaden i Ohio är januari och den varmaste juli. Om du vill kunna bada i Lake Erie och befinna dig utomhus så kan det vara klokast att åka under vår, sommar eller höst. Men vintern kommer också med fördelar som vintersport och mysiga evenemang inomhus. Tänk på att sommaren kan betyda högtrafik till Ohios attraktioner. Då kan det vara svårt att få tag i billiga flygbiljetter till Ohios flygplatser såväl som till flygplatserna i närliggande stater.