Cleveland

Cleveland

I Cleveland så finns det en massa sportbarer. Det här är ett nöje som lokalbefolkningen och besökare gillar skarpt. Men Cleveland är så mycket mer än sport. Här kan du också uppleva restauranger som serverar mat i världsklass, museum, vattenfall och mer. Staden har flera spännande områden där det finns butiker, caféer, bryggerier och mer. Du kommer också att hitta marknader där du kan köpa allt från mat till lokala produkter till fina priser.

Kultur i Cleveland

Cleveland har ett konstmuseum som har gratis inträde. Det är värt ett besök för det bjuder på utställningar som du tar med dig hem som ett minne för livet. Med över 45 000 konstverk så finns det mycket att se. Här finns original av Andy Warhol och du kan testa din egen förmåga i museets teknologiska del ARTLENS Gallery.

I Cleveland ska du också besöka Rock and Roll Hall of Fame. Den ligger vid Lake Eries strand. Här finns det fyra teatrar och flera våningar med saker som tillhör rockmusikens värld. Utställningen Power of Rock låter dig komma rockare som Alice Cooper inpå skinnet.

Ett annat kulturcentrum i staden är Playhouse Square. Det är ett så kallat performing art centrum och det är USA allra största utanför New York. Här kommer du att se flera scener och du kan välja mellan en rad olika föreställningar. Här finns också världens största utomhusljuskrona. Den har mer än 4200 kristaller!

Njut av livet i parken

I Cuyahoga Valley National Park så kan du ge dig ut på vandring. Här finns det vattenfall och så Cuyahoga floden. Det finns också amfiteatrar där det ibland ges föreställningar. Det kan också spelas musik vilket är häftigt då du befinner dig mitt ute i naturen. 20 minuter från parkens norra sida så ligger det ett litet bryggeri, Collision Bend Brewery. Här kan du dricka gott och äta pizza som lagas i vedeldad ugn. Det finns faktiskt fler bryggerier i området och de kan vara spännande att besöka.

Bada i Eriesjön

Cleveland ligger ju vid Eriesjön som är en mycket stor inhemsk sjö. Här går det att hitta stränder och under sommaren så kan bad i sjön vara en kul aktivitet. Du kan lätt finna en bra strand genom att fråga på hotell. Det kan vara att föredra att betala för badet eftersom du då får både badvakt och duschar.

Ät gott

I staden så finns det många mycket trevliga restauranger. Om du bor på hotell så kanske du väljer att inkludera frukost men det kan ändå vara kul att gå ut och besöka en frukostrestaurang med typisk amerikansk frukostmat. I USA så blir det lätt mycket mat och så är det också i Cleveland. Det serveras mycket på tallriken. Du kommer antagligen att få mat över som du kan ta med dig som matsäck för nästa dags äventyr eller som godbit senare på kvällen på ditt hotellrum.

Ta dig runt med hyrbil

Som i de flesta städer i USA är en hyrbil att rekommendera. Om du ska hyra bil i Cleveland bör du boka den innan du reser. Det är nästan alltid billigare att boka en tid i förväg och du kan enkelt se vad som ingår i bilhyran. Vi rekommenderar Hyrabil.net för biluthyrning då de jämför priset hos de största bolagen.